לפני חודש, בעלי משה ואני יצאנו למסעדת שף יוקרתית. התלבשנו יפה, ממש Fancy, השארנו את הנכדים עם שמרטף ויצאנו לדרך.
כאשר הגענו למסעדה, קיבל את פנינו מלצר, ממש כמו בקולנוע!! לא נעים להגיד, משה הזמין את השולחן הזול ביותר, ליד השירותים, כי בכל זאת... מסעדה יוקרתית... אז התיישבנו ועיינו בתפריט.
הו, איזה דברים מדהימים ונהדרים!!! רטבים מדהימים, בשרים המתבשלים כל הלילה, ירקות שונים ומשונים, נקניקים עשויים מירקות ובשר ועוד ועוד...
לבסוף, משה הזמין ספגטי בולונז (גם המנה הזולה בתפריט) אך הניח לי להתפנק.. הזמנתי תבשיל בקר וירקות שורש, מנת השף!!!
כאשר טעמתי את הביס הראשון מהמנה הנהדרת, שהגיע בסיר ברזל איתן, התמוגגתי מאושר. טעם הבשר הנימוח בפה, הירקות הקריספיים והרכים בו זמנית..
מיד לאחר הארוחה הודעתי למשה שבכוונתי לשחזר את המנה המדהימה. הוא לא האמין שאצליח, וישר כאשר הגענו הביתה, רצתי ל"מכולת יעקב" הפתוחה 24 שעות ליד הבית שלנו, קניתי את המצרכים הדרושים, בישלתי וערבבתי, דחפתי לתנור ללילה שלם ובבוקר- הפלא ופלא! אותו טעם, שתי טיפות מים!!
המתכון קל מאוד להכנה, ההוראות ברורות והתוצאה איכותית. החלטתי לחלוק איתכם, קוראים יקרים, את המתכון המוצלח, שמתאים גם לחורף קר, כאשר רוצים להתחמם, וגם לאירוח ויצירת רושם יוקרתי ומפואר.
בהצלחה,
שלומית כהנא
מרכיבים:
2 קילו כתף בקר איכותי, חתוך לחתיכות (גדולות או קטנות, לפי טעם אישי. שימו ? ! לא לחתוך חתיכות של יותר מחמישה ס"מ)
5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בקוטר 3 ס"מ
1 כוס יין אדום איכותי
2 כפיות חומץ בן יין
1 כוס ציר עוף, ציר בקר או מים איכותיים
3 גזרים חתוכים לקוביות בקוטר 3 ס"מ
2 בצלים קלופים וקצוצים
3 עלי דפנה
0.25 שמן זית
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק דק
2 עגבניות קצוצות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. "זורקים" את כל המרכיבים בקערה גדולה, מערבבים ומניחים בצד למשך כשעה, בכדי שהכול ייספוג טעמים.
2. מוציאים סיר קדירה גדול, שופכים מעט שמן זית ומחממים מעט על להבה נמוכה.
3. שופכים את התערובת לסיר, מכסים במכסה תואם ומבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי על להבה נמוכה, עד שהבשר נימוח ורך כמו מרשמלו.
בתיאבון !!